Poštovani studenti!!!

Neosporna je činjenica da je sve više studenata uključeno u izradu članaka, ali greške koje činite su razlog da se oni ne pojavljuju na blogu. Uputstva za postavljanje članaka se nalaze na blogu u tekstovima u meniju Teme – Opšte. Ovom prilikom ću samo ukazati na greške koje se često dešavaju i ponavljaju:

1. Članke pokušavate da „napravite“ tako što kopirate kompletan sadržaj tekstova sa drugih sajtova. Ovo nema nikakvog smisla, neophodno je da na osnovu pročitanih sadržaja (Internet, knjige…) kreirate sopstveni tekst koji može sadržati  delove koje ste „skinuli“ sa Interneta, ali umereno. Dakle, prepričajte pročitano i pozovite se na izvore (linkovima ili navodjenjem).

2. Ne „otvarate“ svoje mejlove – a upravo ovim putem vas opominjem šta nije u redu u vašim tekstovima. Proverite i svoje „Spam“, „Nepoželjno“, „Junk“ foldere.

3. Tekstovi ne sadrže „Odlomak“, „Kategorije“ i „Oznake“ – sve je objašnjeno u uputstvima na blogu.

4. Pojedini studenti tj. studenkinje uporno pišu tekstove bez naših slova čćšž.

5. Nova pojava je da umesto teksta na blogu šaljete komentare koji svojim obimom ne mogu biti komentari!

6. Umesto da tekst upišete u prostor za to namenjen, postavljate link ka Word dokumentu „aploudovanom“ na blog, ovo nema mnogo smisla, ali DO SADA kada je tekst korektan korekciju ja „odradim“, ali više neće biti tako.

Konačno, nadam se da ste pažljivo pročitali ovaj tekst i još jednom se zahvaljujem i čestitam autorima koji su svoje članke uspešno kreirali ! Meni se uvek možete obratiti za pomoć na admin@uskolavrsac.in.rs, a pomoć zatražite i od studenata, studentkinja  iskusnijih u ovom „poslu“, a koje sam malo pre pohvalio.

Predrag Prtljaga

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>