Занимљивости о човеку

Постоји много фасцинантних ствари о нама самим којих нисмо свесни или нисмо знали какве све занимњивости и чуда може човек да изведе. На пример:

– Научно је потврђено да човек може да издржи око 3 до 4 недеље без хране, само недењу дана без воде. Зависи од здравственог стања човека и од тога колико брзо организам избацује течности из организма путем зноја, урина, суза.

– Забележено је у Гинисовој књизи рекорда да је највиши човек на свету висок је 2.53 м, а њему насупрот, односно најнижи човек на свету је висок само 73 цм.

Оптичке варке су једне од, мени, најзанимљивијих ствари које је човек успео да представи свету. Она почива на неистинитој перцепцији некакве слике.  Углавном слика коју посматрамо има вишезначан смисао. Посматрајући слику прво уочавамо њене очигледне елементе, међутим ако се задубимо и концентришемо на сасвим друге детаље можемо добити скроз другу слику Cool

–  Да ли сте знали да је Леонардо да Винчи могао да савије гвоздену шипку голим рукама?  Да је количина гвожђа у човековом организму довољна да се направи један ексер?  Да се најмањи мишић у људском телу налази у уху и дугачак је 15. део цм? Да човечије цузе производе четири жлезде смештене покрај ока, испирају рожњачу и отичу у нос. Ако их има превише, изливају се преко капака. Оно што је занимљиво то је да свакога дана човек излучи (и ако не плаче) око пола литра суза? Када би се човеков ДНК развукао, добило би се растојање између Сунца и Земље?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>