Poštovani kolega Kiš,

nisam siguran koliko je korektno da ovako naslovim članak, ali smatram da je doprinos kolege Bojana Kiša ovom blogu ogroman i da je obeležio prvih 20 dana njegovog postojanja. Naslov je istovremeno pomalo i provokativan, što meni kao autoru garantuje veću čitanost. Zapravo, želeo sam da vam se svima zahvalim.

Kada je blog 01.03.2011. pokrenut koleginica dr Tanja Nedimović je ideju odmah prihvatila i uključivši studente 10.03.2011. objavljen je prvi prilog u okviru teme „Neka pitanja mentalnog zdravlja“. Koleginici Tanji se srdačno zahvaljujem, a studentima (klikom na meni „Studenti“ možete videti o kome pišem) takodje pripadaju velike zasluge za sledeće statističke podatke. Ako bolje pogledate blog „živi“ tek 10 dana, a registrovano je  preko 200 poseta, preko 900 puta su pročitani članci, konkretno danas je već preko 30 osoba pristupilo blogu (zahvaljujući možda i kišnom i hladnom danu, koji nas je iznenadio u trenutku kada smo pomislili da je konačno stiglo proleće).
Još malo brojeva: objavljeno je ukupno 30 članaka i preko 40 komentara (najbolji dokaz da je neko pročitao članak je postavljanje komentara). Iznad svih cifri stoji činjenica i da su sadržaji članaka izuzento interesantni, informativni i zasnovani na činjenicama iz brojnih izvora (literatura, Internet…). Pošto sam kao inicijator ovog bloga prvih dana pomišljao da je ovo „loša“ ideja, uverili ste me u suprotno, zato vam svima još jednom upućujem veliko HVALA i pozivam vas da se što više i što direktnije uključite u rad bloga.

A, da, počeo sam sa „Poštovani kolega  Kiš,…“ predlažem vama, ali i svim studentima koji imaju šta da kažu, da iskoristite http://www.blog.rs/ (već spominjan u članku Kako (na)pisati članak – I deo). Imam utisak da vam je ovaj (naš) blog pomalo „tesan“ (ograničen na temu), a da imate mnogo toga što biste rekli i napisali, a na osnovu svega vidjenog čini mi se da imate i vernu publiku koja će vas „čitati“. Savetujem vam da pogledate i http://debeljuca.com/ blog našeg sugradjanina Ivana Ćosića, posebno (trenutno aktuelni) tekst „Napisati stoti“.

Konačno, na blogu se (od danas) nalaze prečice za praćenje putem RSS-a, o čemu ću više pisati u narednom članku.

8 comments to Poštovani kolega Kiš,

 • Tanja Nedimović

  Naslov članka “Šta je mentalno zdravlje“, kolege Bojana Kiša je sasvim O.K.! Jedan od načina da budemo aktuelni i “čitani“ je i da imamo naslove koji će zainteresovati potencijale posetioce bloga i čitaoce.
  Hvala administratoru, prof. Prtljagi na iznetom mišljenju i na inicijalnoj ideji pokretanja bloga, koja nam omogućuje sjajnu tehničko-informacionu “platformu“ za uvođenje inovativnih metoda rada.

 • Urednik bloga

  Sve je u redu sa naslovom prethodnog članka, mislim da se nismo (ili da me niste) razumeli, govorim o mom naslovu, nikako ne o članku kolege Kiša. Sad uvidjam da je zaista moguće i tako razumeti, pa ću malo korigovati moj uvod!
  P.S. Zanimljiva situacija, članak posmatran sam za sebe i članak posmatran u kontekstu sa prethodnim može imati potpuno suprotna značenja, ovo treba zabeležiti i obratiti pažnju na ovakve situacije.

 • Bojan Kiš

  Na trenutak ste me prepali sa naslovom, ali ste me zato naveli da pročitam i članak. Hvala profesore na publicitetu, hvala profesorka na tome što me branite, iako profesor nije mislio ništa loše. Imponuje mi što sam pomenut u ovakvom kontekstu, ali ipak treba da napomenem da je sve ovo zasluga svih nas zajedno! Odličan smo tim i verujem da ćemo biti još bolji i uspešniji! 😀 Veliki pozdrav svima!

 • Urednik bloga

  Dobar tim predvodi dobar kapiten…

 • Urednik bloga

  Broj posetilaca je do ponoći narastao na 44 (19. mart 2011.)

 • Bojan Kiš

  Tako je! 😉 Bravo, biće tu još više… 😀

 • Marija Pavlovic

  Svaka čast 🙂

 • Urednik bloga

  Juče (29.03.2011.), novi rekord, 49 posetilaca!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>